DECEMBERNIEUWS  2013
 

 

 




JOPIE HUISMAN


We  gaan in gedachten met z’n allen nog maar weer eens naar Workum.

Er is duidelijk wat veranderd in het stadje sinds wij er in 1957 waren. Ook hier hebben de Blokkers, Kruidvaten, sloop en nieuwbouw toegeslagen, maar gelukkig valt er ook nog veel te herkennen zoals de Waag en de Siepeltoren.
Wat er toen zeker niet stond, is het Jopie Huisman Museum, maar Jopie zelf hadden we er destijds zomaar tegen het lijf kunnen lopen.
Gerrit vertelt iets over het leven en werk van deze kleurrijke Fries en kunstschilder waarvan we hier een zelfportret zien.

Lees en bekijk het bij WORKUM

 

 






 




DE WAARBEEK


Bij de artikelen en verhalen die we jullie hier aanbieden, proberen we natuurlijk ter verluchtiging zoveel mogelijk passende plaatjes, foto’s of ansichtkaarten uit onze schooltijd te plaatsen.
Hiervoor struinen we oude fotoboeken en het internet af waar veel mooi materiaal te vinden is.
Zo ook voor het verhaal over de Waarbeek.
En dan kom je zomaar ineens op zo’n ansichtkaart een zeer goede bekende tegen…..


Mini maakt ons deelgenoot van deze bijzondere ontdekking bij NOSTALGIE


 

 




VERKEERSDIPLOMA


Bij NOSTALGIE konden we in het verhaal MOEDERS KASTJE lezen dat het ons aan een origineel VERKEERSDIPLOMA van een van de klasgenoten ontbrak. Zowel het getuigschrift van goed en veilig fietsen van Mini als van Gerrit is in de loop der jaren zoekgeraakt. Gelukkig heeft Jenny inmiddels haar rijk gevulde archief voor ons geopend en kunnen we beschikken over haar diploma.
We zullen dit dan ook in MOEDERS KASTJE wisselen met het tot nu afgebeelde exemplaar.
Maar Jenny’s schoenendoos bevatte tot grote verrassing van Gerrit nog meer nostalgische getuigschriften en aandenkens.

Maak er kennis mee bij "VERHALEN"


 







 

 


  



            WAAR WAS/IS DIT?



Weer eens een foto uit onze oude woonwijken die ons zowel vreemd als bekend voorkomt.

Wanneer zou die genomen zijn en waar?







Antwoord naar info@stefenfen.nl




 

 




SCHOOLPLATEN


Ze hingen in alle klassen aan de muur en in de loop van het schooljaar werden het voor ons vertrouwde beelden uit de natuur, de vaderlandse geschiedenis , industrie of beroep.
Ja, ze waren er in onze tijd nog, maar werden al niet veel meer gebruikt. Af en toe hing meneer er een voor het bord en werden afgebeelde dieren of zaken behandeld… Schoolradio maakte opgang.
Voor de generaties voor ons waren het echter grote ontdekkingsreizen in hun toen nog kleine wereld. Maar ook wij konden er nog van genieten. Echte kunstenaars hadden ze voor ons getekend of geschilderd. De bekendste was Cornelis Jetses die bijvoorbeeld Ot en Sien en de figuren van het leesplankje creëerde maar ook prachtig en duidelijk, het leven op de boerderij of de belevenissen van onze zeevaarders kon weergeven. We beginnen onze serie platen dan ook met een drie hopelijk voor jullie nog herkenbare exemplaren uit zijn grote oeuvre.
We zien de voorleesplaat uit de eerste klas, een kijkje op de boerderij en een avontuurlijke jacht op walvissen bij Spitsbergen.

 

 







 

 





 

 


We besluiten met een lied dat past bij de tijd van het jaar en dat een bede bevat die we allemaal kunnen onderschrijven.

“GEEF ONS VREDE”

We hebben het veel en veelstemmig gezongen. De tekst kende je onderhand wel maar dat in canon zingen, was best lastig en verwarrend.
We hebben een uitvoering opgezocht die de onze van toen het meest benadert.
Probeer het maar weer eens mee te zingen.

Al zingend, wensen we jullie en iedereen die jullie lief is een fijne en sfeervolle kerst.


Kijk bij  "
NOSTALGIE" 


 

 

 

TOP

HOMEPAGE