JANUARINIEUWS  2015
 

 

 


JANUARI 2015


Het oude jaar zit er weer op en we beginnen natuurlijk met als eerste “oald nieuws” van het nieuwe jaar met iedereen een voorspoedig en vooral gezond 2015 te wensen!
We hopen dat we ook dit jaar weer leuke wetenswaardigheden kunnen vinden en ook dat jullie enthousiast onze website blijven bezoeken in de loop naar onze voorgenomen reünie in ... SEPTEMBER 2015!

 

 
HOE ZACHTKENS…….We hebben het al vaker gezien, veel liedjes die we op school leerden, bevatten een boodschap, moraal of waarschuwing. Zo ook dit versje…
Alles gaat goed, alles zit ons mee, we genieten volop en wat kan ons nog overkomen…….
Maar blijf alert!! Als er plotseling iets in je leven gebeurt, heb je dan je voorzorgsmaatregelen genomen en ben je er op voorbereid? Of te wel; “loat ’t oe nich op ’n emmer vreez’n.”


Zing het mee bij "NOSTALGIE" 

 

HET TÖNNEKE


Ik denk wel dat jullie zelf allemaal vroeger thuis een watercloset hadden, maar we zullen zeker oma’s, tantes of kennissen hebben gehad die het nog met en op een Tönneke moesten doen.


Gerrit vertelt er over bij "VERHALEN"
 

 
EXOTA


Wie kent niet die lekkere gele Citroen-, rode Frambozen-, groene Grenadine-limonadegazeuse en bruine Champagnepils in een beugelfles?
Helaas was Exota geen lang leven meer beschoren nadat VARA Ombudsman Marcel van Dam in januari 1971 een getruct filmpje liet zien, waarin een fles Exota uiteenspatte. Het bedrijf Van Tuijn’s Limonadefabriek stortte in en werd verkocht voor 1 gulden aan een textielhandelaar.
Het bedrijf begon een procedure tegen de VARA en nog in hetzelfde jaar bepaalde de rechter dat de VARA en Van Dam onrechtmatig hadden gehandeld. Er moest een rectificatie volgen en een nader te bepalen schadevergoeding. Door onenigheid over de hoogte van het bedrag en over de rechthebbende(n) duurde het tot december 1996 tot het bedrag bepaald werd op 2,2 miljoen gulden. Inclusief rente kwam het bedrag op 7,7 miljoen gulden, wat werd uitbetaald aan de familie Van Tuijn…

 


We hebben nog een oude foto gevonden uit de jaren '60 van een rijtje huizen langs de Spoordijkstraat,
waar we op het eerste pand nog een Exota reclameboodschap zien, net even voordat de trein het station binnenrolt...
 

 

 
FOTO


Hier nog een mooie foto van de oude Broekheurnerweg.
Trouwkoetsjes passeren de grote bocht bij Piet van Dijk en café De Sport (Vos)
We hebben ons altijd afgevraagd waarom vroeger de Broekheurnerweg niet dezelfde kortere route volgde als nu de Burgemeester Van Veenlaan en waarom die scherpe bocht. De oorzaak was dat de weg om de toen nog bestaande Chromhoffsbleek heen moest. De terreinen waar later de sportvelden van Jong Lonneker waren en het open terrein tegenover de Burgemeester Jacobsstraat behoorden tot die bleek.
Later was de grond eigendom van Jannink..
Wie van jullie is er trouwens nog getrouwd in zo´n romantisch koetsje?

  

 
HET KIND VAN TOENVerlangen jullie ook wel eens naar het kind van toen? Je kinderjaren voor even overdoen? Kijken in je oude straat wat er nog van vroeger over is?

Gerrit neemt ons mee naar de Frederikastraat van nu en komt tot een teleurstellende conclusie.


Lees het bij; "GEDICHTEN"
 

 

VAN DIRECTOIRE TOT TANGA….
Alles krimpt wanneer we een dagje ouder worden.


 

 
FOTO


We zijn hier voor velen op bekend terrein. Wie weet nog wat voor winkel daar zat?

  

 

PUZZELTJE


Tot slot heb ben we voor de puzzelaars ook dit keer een puzzeltje gevonden waarmee we in 't Twents nogmaals onze Nieuwjaarswens  willen uiten...

  

 

 

TOP

HOMEPAGE