JANUARINIEUWS  2013
 

 

 



JANUARI 2013!
Alweer een jaar verder verwijderd van onze eerste schooldag.
Waren onze grootouders nog ouden van dagen, onze ouders bejaarden, de generaties voor ons senioren, wij zijn de babyboomers.
Ja, beste klasgenoten, al zullen we dat niet volmondig toegeven, langzaam maar zeker geraken ook wij in wat zo romantisch heet; de herfst van ons leven.
In de afgelopen 67-68 jaren hebben we de nodige mooie en minder mooie ervaringen opgedaan. Zij hebben ons gevormd tot de mensen die we nu zijn.
We kunnen omkijken in wrok of gaan mokken over wat er niet meer is en wat we niet meer kunnen. Maar dat verzuurt je leven.
Laten we liever de kansen grijpen die we krijgen en volop profiteren en genieten van wat we nog wel hebben en wat we nog wel kunnen.

Wij wensen jullie een zorgeloos, liefdevol en gezond 2013!

 

 


GELUK IN ’N TUK!

Was geluk in ’n tuk een centenkwestie?

Lees het bij GEDICHTEN
 

 



HUWELIJK


Voor de meeste van ons was meneer Gönning de favoriete leraar. Hij was jong, sportief, speelde gitaar, kon mooi tekenen en je kon met hem lachen.
Op 4 juli 1957 was het dan ook groot feest.
Meneer trouwde en de kinderen uit zijn klas fungeerden als bruidsmeisjes en jonkers. Met twee fraaie erebogen en de meeste in feestelijk wit gestoken, werd het gebeuren door de vijfde klas luister bijgezet. We zien het kersverse paar hier bij het verlaten van het stadhuis. Meneer Buma staat erbij alsof hij zojuist alles zelf heeft afgehandeld.
Wij zaten in de zesde klas en waren met onze laatste dagen op school bezig maar wie de foto goed bekijkt, zal ontdekken dat er toch wel enige klasgenoten bij de plechtigheid aanwezig waren.
Let vooral op de prominente plaats die Ria inneemt. Had ze toen het haar van de bruid al gedaan?

 

 



FOTO’S

Misschien vragen jullie je af waar de fraaie en onthullende foto’s van Jenny, Diny, Herma, Siny en Tony uit respectievelijk het oktober, november en decembernieuws zijn gebleven.
Om van de hedendaagse schoonheid van alle klasgenoten in één keer te kunnen genieten, hebben we ook deze foto’s op de fotopagina van de reünie op 23 mei 2012 erbij gevoegd.

 

 





 


KINDERPOSTZEGELS

Gerrit heeft in zijn verzameling de zegels en kaarten gevonden waarmee wij in 1955 voor het eerst voor de kinderzegelactie op pad gingen.


Kijk bij NOSTALGIE of ze je na 57 jaren nog wat zeggen.
 

 

WIELERBAAN


In het decembernieuws schreven we over de wielerbaan als een geheimzinnig avonturenpark.                 


Lees bij VERHALEN de werkelijke geschiedenis van dit prestigieuze bouwwerk.


 





 

 



BN’ers

Deze keer een BN’er die we allemaal hebben gekend; Hennie Ardesch.
Hij zat een klas hoger, woonde in de Roggestraat en was keeper van het schoolelftal en toen al een veelbelovend talent waar we als mindere voetballertjes tegenop keken.
Hennie die bij Sportclub Enschede zijn profcarričre begon keepte bij; FC Twente, ADO, Go Ahead Eagles en VVV.
Hij had bij ADO en Twente de pech dat hij topkeepers als Piet Schrijvers en Ton Thie en Volkmar Gross voor zich had zodat hij te vaak voor zijn niveau op de reservebank zat.
Op de Stevenfenneschool ging bijna alle aandacht uit naar het korfballen. Dat moest ook wel want de school had een reputatie hoog te houden. Voetbal kwam op de tweede plaats
Maar toch haalde het hier afgebeelde elftal met Hennie in het doel een afdelingskampioenschap.

                         

We herkennen op de achterste rij v.l.n.r.
Gerrit Nijboer, Henk Schutte, Henk knol, Paul Schraa, Ludie Barelds en Fred Wolberink
Voorste rij v.l.n.r.
Bennie Bovenius, Joop Amelink, Cor Vleggeert, Hennie Ardesch en daarnaast onze drie klasgenoten;
Gerrit Huisman, Wim van den Dolder en Bertie Knol
.
Alles natuurlijk onder de bezielende leiding van meneer Gönning.

Hennie is na zijn voetbalcarričre als commercieel directeur werkzaam geweest bij de Betoncentrale en was te horen als sportverslaggever
bij RTV Oost.
Hij was tot 2011 keeperstrainer en teammanager bij het dameselftal van FC Twente en is oprichter en trainer van de Keepersacademie Twente.

De klas van Hennie houdt nog regelmatig een reünie en zo kon het gebeuren dat Hennie tijdens zo’n bijeenkomst in 2009 zijn klasgenoten rondleidde in de Grolsch Veste. We zien op de foto hoe Hennie namens zijn klas en de Stevenfenneschool een herinneringsschildje aanbrengt.

                                                          

Wie ook door Hennie wil worden rondgeleid door het stadion kan dat vanuit de luie stoel doen via;
Google; Rondleiding Grolsch Veste FC Twente door Hennie Ardesch.


 

 




SCHOOLFOTO

We kennen allemaal de bekende foto van onze school die ook op onze HOME pagina staat.
Ergens diep verscholen in de krochten van het internet vonden we er nog een. Bijna vanaf dezelfde plek genomen maar toch iets anders.
Op deze foto is links het ouderlijk huis van Wil v.d Berg te zien.
Even hoopten we dat een van de meisjes die er op staan de kleine Willi zou kunnen zijn. Het bijschrift vermeldde echter dat de foto is genomen in 1935 en dat was voor Wil tien jaar te vroeg.
                       
De aanwezigheid van een auto toont aan dat de Boekweitstraat op die plek een straat van stand moet zijn geweest.
Opvallend is ook de strak geknipte heg om het fraaie plantsoentje dat in schril contrast afsteekt tegen het onverzorgde grasveldje links voor.

 

 













 

DRUMBANDS

Het bestuderen van de drumbandfoto’s leverde heel wat namen op.
Marianne herkende naast zichzelf en Kobus bij de ZAAIERS; Meneer Didden (leider), Sietske de Fluiter, Jan v.d. Beek, Kees v.d. Velde, Jan ten Hake, Harry Lems, Henny v.d. Beek, Jacky Ekker en Henk Vogelzang.
Het klasgenootje (zonder uniform of trom) dat wij ontdekten was natuurlijk onze Mini, ze staat rechts achteraan met het witte kraagje.

Bij drumband STEVENFENNE vonden we de volgende namen; Hans Stuiver, Frans Stuivenberg, Herman Eijsink, Gerrit Minnegal en zijn 3 zussen, Paul en Hannie Schraa, Appie de Leeuw, Louise Spelberg, Henk Stegehuis, Bertus Willink, Klaas Dikken en natuurlijk Jenny en haar zus Alie.

Niet alleen was de foto onduidelijk ook waren
“De Bonte Boertjes”
blijkbaar alleen aan de eigen kant van de Haaksbergerstraat bekend want er werden slechts twee boertjes herkend;
Albert Koelman en Gerrit Landkroon.

Tony Lasonder schreef ons dat hij en Wim van den Dolder bij drumband West Enschede hadden getrommeld. Tony zoekt in de chaos van zijn uitgebreide archief nog naar een foto.
 

 



Iedereen hartelijk bedankt voor alle goede wensen!

 

 

TOP

HOMEPAGE