MAARTNIEUWS  2014
 

 

 
HET JONGE HEERTJE

Laten we als gewoonlijk om de drempel van het terugkeren in de tijd wat gemakkelijker te maken, maar weer starten met een lied. Het is een vrolijk deuntje dat we graag zongen. Ongecompliceerd en zonder ethische en stichtelijke dubbele bodem of het zou moeten zijn dat je nooit ergens onvoorbereid aan moet beginnen. Alleen begrepen we niet wat al die eieren er mee te maken hadden. Ja, het moest rijmen op “jachtpartij” en “Drentse hei” en lezen we in de dikke van Dale dat “ei, ei” in oude tijden een uitroep van verrassing was.Zing het mee bij NOSTALGIE…..


 

 VADERLANDSE GESCHIEDENISMarianne snuffelt graag op rommelmarkten of zoals ze het nu noemt Flohmärkte rond, op zoek naar spulletjes die nostalgisch gevoelens bij haar doen opwellen. Zo vond ze enige tijd geleden twee boekjes van waaruit wij op school deelgenoot werden gemaakt van wat onze voorouders er in lang vervlogen tijden van bakten. Met de geschiedenislessen werd in de vierde klas bij Fokkens een begin gemaakt en pas in de vijfde kregen we er een cijfer voor op ons rapport.

Op het eerste gezicht zegt de omslag ons weinig want onze boekjes waren altijd van een kaft voorzien omdat ze nog langer mee moesten, maar de naam van de schrijver en de inhoud maken het wel degelijk tot “onze boekjes”……


 

 

 
SCHOOLPLATEN

Een goede hulp om de geschiedenis van ons landje voor ons aanschouwelijk te maken, waren de schoolplaten. Diverse kunstenaars hebben fraaie exemplaren gemaakt, maar de meest bekende kwamen toch wel van Johan Isings. Hiervan hingen ook diverse voorbeelden in onze klas.


We drukken hierbij een fotootje af van het lokaal voor de vijfde klas van meneer Gönning. Helaas zijn wij niet te zien maar een van de klassen na ons. Aan de muur links de plaat; “In sloot en plas” die we al eerder lieten zien en op de achterwand een plaat van Isings ; “In een middeleeuws klooster”.

We drukken er, omdat ze zo mooi en aansprekend zijn, nog twee af. “Floris V door de edelen vermoord” en de “Overwintering op Nova Zembla”…. 
 
FOTOGALERIJ

In de fotogalerij is het deze keer de beurt aan onze leerkrachten.

Op de foto het team in 1952 een jaar nadat wij met meer dan vijftig babyboomers op school kwamen. V.l.n.r. Fokkens (derde klas), Juf Freeze (eerste klas), Buma (zesde klas), Juf Lammers (eerste klas), Jansen (vijfde klas), Juf v.d. Bosch (tweede klas) en Hartgering (vierde klas).
In dat jaar waren er wegens het grote aantal leerlingen twee eerste klassen…
Een wisseling van de wacht zou snel plaatsvinden. Achtereenvolgens vertrokken Jansen als hoofd naar de Gunningschool, Hartgering, en Fokkens, na ons als laatste in de vierde klas te hebben getuchtigd, als hoofd naar de Prinseschool.

De heren kwamen dus goed terecht. Hun opvolgers waren; Gönning, Krediet en ter Riet…..

  

 


UIT DE OUDE DOOS


Een mooie zwart/wit foto uit de vijftiger jaren van een buurtwinkel  in een fraai pand gebouwd rond 1900.

Weten jullie waar dat was?
Stuur je antwoord naar   info@stefenfen.nl 

 

FOUTJE?


Tijdens zijn jaren op de Stevenfenneschool was tekenen Gerrits grootste hobby.
Maar hij koos in z’n enthousiasme vaak de verkeerde onderwerpen en personages….Lees het bij; "VERHALEN"
 
 


COMPLOT TEGEN OUDEREN


Een complot bedreigt ons en het gebeurt in ons eigen land !!!!


We moeten dit onmiddellijk stoppen!

Heb je gemerkt dat de trappen elke dag steiler worden?
De boodschappen worden steeds zwaarder en de afstanden steeds groter.
Gisteren ging ik de deur uit en was verbluft hoe lang onze straat is geworden!

En de mensen houden steeds minder rekening met elkaar, vooral de jongeren. Ze fluisteren de hele tijd! Als je ze vraagt luider te spreken, blijven ze wat ze zeggen herhalen tot ze er rood van worden. Je ziet alleen hun lippen bewegen.
Wat denken ze wel, dat ik een liplezer ben?

Ik vind ook dat de mensen veel jonger zijn dan ik was op die leeftijd. Aan de andere kant zien mensen van mijn leeftijd er een stuk ouder uit dan ikzelf.
Onlangs zag ik een oude bekende en die is zo oud geworden dat zij mij niet eens herkende!

Ik zat aan haar te denken toen ik mijn haar kamde en in de spiegel mezelf zag. En, ECHT WAAR, zelfs spiegels zijn niet meer zoals ze vroeger waren.

De zwaartekracht is de laatste dertig jaar ook flink toegenomen.
Ik merk het vooral bij het opstaan vanaf de bank.

En iedereen rijdt zo vreselijk hard tegenwoordig. Je riskeert zo'n beetje je leven als je vlak voor die jonge mensen de snelweg oprijdt. En als ik ze in mijn achteruitkijkspiegel  met gierende remmen zie slingeren, kan ik wel zeggen dat hun remmen wel uitzonderlijk snel zullen slijten.

Ook de kledingfabrikanten maken er maar een potje van. Waarom is maat 38 of 40 ineens  46 of 48 geworden? Denken ze soms dat niemand het merkt?
De fabrikanten die de weegschalen maken doen al net zo vreemd. Denken ze echt dat ik "geloof" dat ik weeg wat ik daarop zie? Ha! Ik zou nooit zoveel willen wegen! Wie denken die fabrikanten eigenlijk voor de gek te houden?

Ik wilde iemand bellen om te vertellen wat er allemaal gebeurt maar zelfs de Telefoongids zit in het complot. Ze maken de cijfers en letters in het telefoonboek zo klein dat niemand ooit meer een nummer kan vinden!

Het enige wat ik nog kan doen is deze boodschap door te sturen
WE WORDEN AANGEVALLEN!
Er moet hoog nodig iets gedaan worden anders zal iedereen deze verschrikkelijke mensonterende praktijken ondervinden.

Alstublieft, stuur deze boodschap zo snel mogelijk  aan iedereen van boven de 55, zodat dit onmenselijke complot gestopt kan worden
.
 
 
PS: Ik stuur dit bericht in een groot lettertype want met de tekst op mijn computer is ook iets vreemds. Het is kleiner dan het vroeger ooit was.
 
 


VOOR DE LIEFHEBBERS...We struinen wat af op internet en vonden een leuk puzzeltje dat we naar eigen idee wat hebben aangepast.
Het is niet moeilijk, met de muiswijzer over de knop en alles wijst zich vanzelf!
Als het je lukt en de afbeelding raadt, mag je de uitkomst mailen naar;   info@stefenfen.nl

Alvast veel puzzelplezier!  

 

 

TOP

HOMEPAGE