NOVEMBERNIEUWS  2015
 

 

 

    


SMOELENBOEK


Bij de leuke reacties die we na onze reünie op 25 september kregen, was ook de suggestie van Rob Colenbrander om een smoelenboek
samen te stellen uit de schoolreisjesfoto van de derde klas en de groepsfoto van de laatste reünie….
Dit alles om elkaar te herkennen, misverstanden te voorkomen en te zien hoe aantrekkelijk we eigenlijk allemaal zijn gebleven na 62 lange
en slopende jaren…..

Het "SMOELENBOEK" kun je bekijken onder het kopje   "REÜNIE"

Onder hetzelfde kopje lezen we
bij "INGEZONDEN STUKKEN / VERSLAGEN" het verslag van Gerrit Schukkink dat hij op op 26 september jl. op Facebook schreef.

 

 
DE BOER IS GEEN EDELMAN...


Van dit liedje dat we vroeger op school zongen, heeft eigenlijk een paar coupletten meer maar we konden alleen een verkorte versie vinden.
Het liedje gaat over een boer die van alles te weinig heeft maar van van één meer dan genoeg, behoort eigenlijk tot de spotliedjes. Deze werden, net als aanverwante soorten van volksliedjes, verspreid door rondtrekkende liedjeszangers die meestal op kermissen optraden.
Maar och, 
daarbij kennen we ook zo allemaal wel het gezegde;  "Een boer hef altied wel wat te klaag’n’…..


Zing het mee onder NOSTALGIE
 

 

 


BENOEMING

 Nadat bijna tegelijkertijd de onderwijzers Jansen, Fokkens en Hartgering onze school verlieten, kwamen er twee jonge vervangers voor terug… Meneer ter Riet en meneer Krediet….
In deze tijd met zoveel wisselingen en schoolfusies is het niet meer gebruikelijk, maar toen werd een benoeming van een onderwijzer zelfs in de krant gemeld.
Mini heeft de hand weten te leggen op het berichtje over meneer Krediet.


                                     


Op de foto hieronder zien we hem bij een korfbaltwaalftal waarop we veel van onze klasgenoten en ex-klasgenoten herkennen…

Wie kent alle namen?


 

 

 
GEHEIME ZENDER
We vonden nog een oud krantenbericht en wel over het oprollen van een geheime zender aan de Frederikastraat  in 1933 die toen nog in Lonneker lag.
Het is de straat waar Gerrit Schorn en Johan Veendijk opgroeiden, maar in die tijd zaten ze nog bij hun vaders in de verrekijker. We zijn natuurlijk wel benieuwd bij wie die geheime zender is gevonden… Je verwacht het niet in zo’n “nette” en in 1933 nog nieuwe straat en daarbij schijnt het ook nog een politieke zender te zijn geweest.
 

 ZEVENTIG


We zijn dit jaar allemaal zeventig en volgens Willem Wilmink die deze leeftijd zelf niet haalde, veranderen we allemaal in oude zeurpotten die het beter weten en alles van vroeger veel mooier  vinden. Hoe durft die dode dichter!!  Maar als we eerlijk zijn, een heel klein beetje gelijk heeft hij wel.


 
ZEVENTIG
De mens vindt heel de wereld raa
r
vanaf zijn zeventigste jaar.

Wat hij ziet dat lijkt groot kwaad,
hij scheldt op alles wat bestaat
en hij prijst wat is geweest;
vroeger was het één groot feest.
 

Zijn krachten hebben hem verlaten,
maar hij kan nog zeer goed praten.
Alles wat een ander zegt,
lijkt hem onzin of puur slecht,
zijn eigen wijsheid dunkt hem groot.
Dit duurt voort tot aan zijn dood..


 

 
POËZIE

Diny Teussink gunde ons een blik in haar poëziealbum van 60 jaar geleden.

We genieten weer van één van de mooie tekeningen van meneer Gönning en laten ons meeslepen in de romantiek van de poëtische gedachten-wereld van Ria Lentink.

  

 
KOFFIEPRUTTELPOT

We zijn alweer aan het eind gekomen van deze toch wat vermoeiende novembernieuwsaflevering en is het nu "tied veur'n bakkie".
Wie herinnert zich niet de koffiepruttelpot waaruit de koffie ons vroeger zo goed smaakte...
Een plak cake uit de wonderpan denken we er gewoon even bij.....

 
 

 


PUZZEL


Dit keer hebben we gekozen voor een nostalgische prent uit een Ot en Sien leesboekje waaruit we vroeger, in de 1e en 2e klas, de schone  kunst van het lezen leerden bij juf van de Bosch....Wij wensen de puzzelliefhebbers veel succes!


 

 


 

TOP

HOMEPAGE