PAASKERMIS 
 
 

 PAASKERMIS

Beste kermisbazen,

laat de rups maar razen,
laat de swingmill swingen,
beleven wij spannende dingen.In onze tienertijd waren maar enkele kermisattracties echt interessant.
Voor de prille romantiek waren er de swingmill en de rups. De eerste om indruk te maken, de tweede om als dat lukte, er de vruchten van te plukken. Nu was het bij de swingmill vaak zo druk dat het wachten soms te lang duurde. Wie een beetje lef en een mooie vetkuif had, vroeg het meisje dat hij had uitverkoren dan maar meteen mee naar de rups. Boekte je geen bevredigend resultaat dan kon je het nog proberen op de dansvloer in het Volksparkgebouw.
Ik ben en was niet moeders mooiste en moet eerlijk bekennen dat mijn pogingen vaker mislukten dan succesvol waren, maar die spaarzame keren dat het wonder boven wonder toch lukte, herinner ik mij als zeer aangenaam….Langdurige relaties zijn er echter nooit uit voortgekomen….
Was de teleurstelling over je gelopen blauwtje groot dan ging je om je af te reageren maar naar de bokstent. Niet om zelf in de ring je mannetje te staan maar om de uitdagers die uit het publiek werden gekozen, aan te moedigen, terwijl je wist dat het toch allemaal doorgestoken kaart was…
Maar je moest toch wat…De kermis was er immers voor je vertier..