SCARLET  RIBBONS                                     Een Tribute  van The Catsband in 2001I peeked in to say good-night
And than I heard my child in prayer
"And for me, some scarlet ribbons
Scarlet ribbons for my hair"


All the stores were closed and shuttered
All the streets were dark and bare
In our town, no scarlet ribbons
Not one ribbon for her hair


Through the night my heart was aching
Just before the dawn was breaking


I peeked in and on her bed
In gay profusion lying there
Lovely ribbons, scarlet ribbons
Scarlet ribbons for her hair


If I live to be a hundred
I will never know from where
Came those lovely scarlet ribbons
Scarlet ribbons for her hair                                                                      

        

Scarlet ribbons (
for her hair)
 is een liedje als in een sprookje. Een vader ziet zijn dochter aan bed bidden om scharlakenrode linten (scarlet ribbons) voor haar haar. Alle winkels zijn echter al gesloten. Als hij de volgende ochtend toch weer even bij zijn dochter kijkt, ziet hij op haar bed in vrolijke overvloed scarlet ribbons liggen.
Het is hem een raadsel.Het nummer werd vroeger door diverse zangers ten gehore gebracht, onder meer door Harry Belafonte in 1952 en Jim Reeves in 1959. In Nederland is de versie van The Cats het bekendst. Met deze plaat hadden zij in de nazomer van 1969 een hit in zowel Nederland als BelgiŽ. Een nummer 1 op de hitlijst was echter niet weggelegd voor dit nummer.
Begin 2000 werd De Tribute To The Cats Band opgericht. Deze band uit Volendam werd opgericht als tributeband van muziek van The Cats. In de loop der jaren werd het repertoire ook aangevuld met werk van andere artiesten en eigen nummers.
In 2001 werd aan enige Volendamse muzikanten waaronder Piet Schilder, gevraagd in het plaatselijke St. Jozef theater een ode aan The Cats te brengen. Dit werd zo'n groot succes dat zij samen met andere artiesten uit hun directe omgeving de songs van The Cats zijn blijven spelen. Zij treden op door het hele land, hebben bekendheid gekregen als begeleidingsband van Jan Smit en genieten de steun van de leden van de voormalige Cats. Wil Schilder besloot in 2008 om te stoppen en werd per augustus vervangen door Cees Veerman, voorheen bassist/zanger van Hot Ziggety en De Pietels.Na nog enkele wisselingen van bandleden overleed op 10 augustus 2017 zanger Piet Schilder. Kees Schilder die al eerder met Piet optrad volgde Piet op. Kees was ook een goede bekende van Piet.In november 2017 werd bekend dat Kees Schilder stopt met Tribute To The Cats Band. Hij kan als zanger in de toekomst niet altijd bij alle concerten zijn.
Tributes van de Catsband zijn; Scarlet Ribbons, Songs to Remember en Marian.
In 2022 viert de TTTCB hun 20-jarig bestaan.