BRIDGE OVER TROUBLED WATER                 door Elvis Presley in samenwerking
                                                                                       met het Royal Philamonic  1970
When you're weary
Feeling small
When tears are in your eyes
I'll dry them all
I'm on your side
Oh, when times get rough
And friends just can't be found


Like a bridge over troubled water
I will lay me down
Like a bridge over troubled water
I will lay me down


When you're down and out
When you're on the street
When evening falls so hard
I will comfort you
I'll take your part
Oh, when darkness comes
And pain is all around


Like a bridge over troubled water
I will lay me down
Like a bridge over troubled water
I will lay me down


Sail on silver girl
Sail on by
Your time has come to shine
All your dreams are on their way
See how they shine
Oh, if you need a friend
I'm sailing right behind


Like a bridge over troubled water
I will ease your mind
Like a bridge over troubled water
I will ease your mind

 

Elvis Aaron Presley, werd op 8 januari 1935 geboren in Tupelo (Mississippi) en stierf op 16 augustus 1977 in Memphis (Tennessee). Hij verhuisde met zijn familie naar  Memphis toen hij 13 jaar was.
Zijn muzikale loopbaan begon in 1953 toen hij bij de latere Sun Studio een nummer opnam dat werd uitgebracht op Sun Records van Sam Phillips. Presleys eerste single "That's All Right" kwam uit in juli 1954. In januari 1956 kwam "Heartbreak Hotel" uit, een Amerikaanse nummer 1-hit.
Na een reeks van succesvolle televisieoptredens en platen die de top van de verkooplijsten bereikten, werd hij gezien als de meest vooraanstaande figuur van de rock-'n-roll. In november 1956 debuteerde hij als acteur in de film "Love Me Tender".
In 1958 werd hij opgeroepen voor militaire dienst waarna hij twee jaar later zijn platencarričre hernam en produceerde een deel van zijn commercieel succesvolste werk, voordat hij het grootste deel van de jaren 1960 wijdde aan het maken van films.
In 1968 keerde hij terug op het podium in de televisie-comebackspecial Elvis, die in een lange reeks concerten in Las Vegas resulteerde en daarbij een serie van zeer winstgevende tournees. In 1973 trad Presley aan in het eerste via een satelliet wereldwijd uitgezonden concert, "Aloha from Hawaii".
Hij werd vaak The King of Rock and Roll of kortweg The King genoemd en geldt als een van de meest betekenisvolle culturele iconen van de twintigste eeuw.
Langdurig medicijnmisbruik ruďneerde zijn gezondheid en hij overleed op 16 augustus 1977 op 42-jarige leeftijd. Op 18 augustus 1977, twee dagen na zijn dood, werd hij begraven.