VERSLAG

 

van Gerrit Schukkink dat hij op 24 mei 2012,
een dag na onze reŁnie, op Facebook schreef...

  

 

Gisteren naar de reunie geweest met mijn klasgenoten van de basisschool, de Stevenfenneschool in Enschede. Het was een daverend succes. Mijn neef, Roelof IJspeerd, attendeerde mij er een tijdje geleden op dat op schoolbank.nl diverse foto's van mij en mijn vader stonden van de tijd op de lagere school. Via die site contact gekregen met Mini Hagels, niet alleen klas- maar ook buurtgenoot. Toen bleek dat zij en Gerrit Schorn bezig waren een reunie te organiseren was ik direct enthousiast en heb mij aangemeld. Onder de inspirerende leiding van Gerrit Schorn was het van 10.30 uur tot 16.30 uur in de door een airco prettig gekoelde kantine van speeltuin Het Stevenfenne een dag vol nostalgische herinneringen en verhalen. De meeste klasgenoten herkende ik, ondanks het feit ze 56 jaar niet gezien te hebben, wel. Voor enkelen was er een "hint" nodig voordat het kwartje viel. Iedereen deed zijn verhaal, de een was door moeder natuur en de maatschappij, zowel qua gezondheid als financieel, beter bedeeld dan de ander maar de totaalindruk was toch duidelijk positief.
Wat was er van ons terecht gekomen? De verscheidenheid was groot.
Van kunstenaar tot kunstemaker, stratenmaker, secretaresse, opvangster van mensen met problemen, specialist telefonie of financieen. Gerrit Schorn lardeerde het geheel met prachtige verhalen die het zeker waard zijn om te bundelen en uit te laten geven. De lunch was niet alleen kwalitatief, maar ook kwantitatief "deftig". Er werd een bezoek gebracht aan de school die nu dienst doet als kinderopvang. Veel was er duidelijk herkenbaar en nog in de oude staat, alleen was het in de ogen van velen vroeger "veel groter". Praktisch iedereen had haar of zijn herinneringen aan de klok in de hal. Ja, als je niet luisterde of anderszins "ondeugend"was geweest mocht je daar onder gaan staan. In mijn herinnering was er toen ik in de hal met het hoofd Buma of de onderwijzers Gonning, Krediet en Verdriet tafeltennisde ook veel meer ruimte. Al met al een prachtige dag met dank aan Mini Hagels en "Kamphuus" Gerrit Schorn.
Ik ben om 15.45 uur vertrokken omdat ik met Hannie training moest geven aan twee groepen van DTS. En ook dat was ondanks de warmte wederom succesvol.
Van mij mogen er nog vele van dit soort dagen volgen.

 

 

 

 

     Terug naar ReŁnie